Over Geesje Duursma

CV

Ruim 20 jaar is Geesje Duursma (1972) actief als zelfstandig ondernemer. Hiervoor heeft ze als formulemanager bij een groothandel gewerkt. Haar huidige bedrijf, Fergees Horeca BV, is in de jaren gegroeid van 2 naar 50 medewerkers (24 fte) en van verliesgevend bij de overname, naar een goed renderend bedrijf (www.depleats.nl).
 
In 1999 werd ze gekozen tot jong mkb'er van Nederland en in 2000 heeft ze in Orlando tijdens de World Young Business Achievers de award gewonnen voor het concept van De Pleats in Burgum (social awareness and responsibility). In de twee opvolgende jaren heeft ze de Nederlandse deelnemers begeleid bij hun deelname in Polen en de Filipijnen. In 2010 won ze met De Pleats de Bonifatius Bokaal als beste ondernemer in Noordoost Friesland. In 2008 was zij uitvinder van de BOBtail, de ‘alcoholvrije cocktail voor de nuchtere Fries’.  
 
Geesje Duursma is tevens gespreksleider of spreekster over onderwerpen als ondernemerschap, gastvrijheid, (regio)marketing, maatschappelijk verantwoord ondernemen, vrouwen in besturen en de ‘10G’s van Geesje’.
 
Tijdens haar studie op de HEAO en aansluitend de doctoraalstudie bedrijfseconomie in Groningen heeft ze zich naast de algemene vakken toegelegd op marketing en het schrijven van ondernemingsplannen.

In voorgaande jaren was ze actief als vice-voorzitter van het bestuur van Rabobank Bergum-Oostermeer. En voorzitter van het landelijk netwerk voor vrouwelijke Rabobank-bestuurders. Ook was ze bestuurslid en aandeelhouder van WTC Expo Leeuwarden met als doel om WTC Expo voor Leeuwarden te behouden.

Huidige nevenfuncties zijn: bestuurslid Afûk, jurylid ondernemersprijs Noordoost Friesland, expert maatschappelijk vastgoed voor netwerk de Wijkplaats, bestuurslid Markant Friesland, ambassadeur en voorzitter van Dwaande, lid en aanjager van de werkgroep Burgum heeft meer!, voorzitter van het dagelijks bestuur van Korenmolen de Hoop, vice voorzitter van het Autisme Kafé Tytsjerksteradiel en oprichter van het gemeenschapsfonds Oranje Ferbynt

Geesje Duursma is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat hospitality and innovation van Stenden Hotel Management School Leeuwarden.


Anderen over Geesje Duursma 

Jan-Willem de Vreeze
Teamleider Klant Contact Centrum bij gemeente Achtkarspelen

'Ik heb Geesje in 2013 samen met Viola Mulder gevraagd om de organisaties Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel mee te nemen in het thema gastvrijheid. Dit hebben ze bekwaam gedaan. Goed luisterend, prima voorbeeldgedrag, enthousiast en gedreven vanuit een bezielende energie.'

Sicco de Vries
Directeur Alfa Accountants

“Geesje heeft voor Alfa Accountants en Adviseurs Fryslân een enthousiaste en inspirerende presentatie verzorgd over "hostmanship" en de 10 G's van Geesje. Onze collega's zijn opgescherpt en geïnspireerd om nog beter na te denken over hoe je onderscheidend kunt werken voor je cliënten. Een echte aanrader als je een no-nonsense, positief, insprirend, passievol verhaal wilt horen van een pure ondernemer!”

Henk Zandstra
Bedrijfsadviseur

'Geesje Duursma is een goed mens, gewetensvol, met een zeer breed interesse- en kennisveld, een deskundig strateeg, plezierig om mee samen te werken.'

Eus Peters
Directeur bij Raad Nederlandse Detailhandel (RND)

'Geesje is an excellent speaker on hospitality management. De pleats is full of innovative products and services which other hospitality owners immediately can benefit from. Out of the box and very practical solutions.'

Jan Willem Wolff
Wolff MC

'Geesje is een ambitieuze, resultaatgerichte en relatiegerichte vrouw, die vaak de motor is voor allerlei groepen en ontwikkelingen. Enthousiasme is haar handelsmerk. En Geesjes gevoel voor wederkerigheid is sterk ontwikkeld. Ik ken weinig mensen die op een zo plezierige wijze "power" kunnen ontwikkelen als Geesje. Ik heb Geesje meegemaakt als gastvrouw in De Pleats. Ook tijdens het traject "Tytsjerksteradiel bestaat echt!" (marketing) had Geesje een positieve invloed.'

Piet Regnerus
Director MAGLIV Corporation BV

'Geesje is een unieke persoonlijkheid die gedreven en oplossingsgericht werkt. Haar analytisch vermogen combineert ze met praktische en effectieve oplossingen. Haar kennis en ervaring in de horeca zet ze in om (startende)ondernemers te stimuleren en te enthousiasmeren met het oog op het professionaliseren van hun bedrijfsvoering.'